SEAT Hvidovre

SEAT Leon er Årets Brugtbil 2020

Alle biler ser flotte ud, når de står nye og skinnende i et showroom. Men det er først, når de har kørt mange tusinde kilometer i hverdagens tjeneste, at deres virkelige kvaliteter afslører sig. Det ved danskerne, og det ved de biljournalister og tekniske eksperter, som udgør juryen i Årets Brugtbil.

Derfor vurderer juryen bilerne i finalen nøje, hvad angår kvalitet, service- og reparationsomkostninger og værdi for pengene, når de finder vinderen. I år er det SEAT Leon årgang 2012-2020, som kører hjem med sejren som Årets Brugtbil foran respekterede konkurrenter som KIA Ceed, BMW 3-serie, Mercedes-Benz A-klasse og ŠKODA SUPERB.

“Den tredje generation SEAT Leon forener dynamiske køreegenskaber med gode pladsforhold, især som stationcar, langtidsholdbart design, kraftige motorer og gode langtursegenskaber. Som brugt er den både spændende og fornuftig, ” siger biljournalist og jurymedlem Morten Bek fra bloggen Biler.

Bedre pris end konkurrenterne

Sidste år vandt Volkswagen Golf VII Årets Brugtbil, og ifølge juryen har SEAT Leon det samme at byde på, men med bedre udstyr og til lavere pris.

“SEAT Leon lever i skyggen af sine søstermodeller fra ŠKODA og Volkswagen, men bilen er generelt fremragende og koster langt mindre. Jeg ville gå efter den faceliftede model, der kom i 2017,” siger biljournalist Christian Schacht, som repræsenterer Jyllands-Posten i kåringen.

På nuværende tidspunkt er der cirka 300 SEAT Leon til salg på det danske brugtbilmarked, når man kigger på årgangene 2012-2020, og bilerne koster i gennemsnit 171.000 kr. Til sammenligning koster den nye SEAT Leon fra 214.990 kr. Bilbasen har regnet på totaløkonomien, og det koster godt to kroner pr. kilometer at køre i Årets Brugtbil 2020, hvilket andre biler i mellemklassen ikke kan konkurrere med.

Passion og fornuft

Det er i særdeleshed denne blåstempling som SEAT Danmarks direktør, Christian Kynding, er glad for.

”Vi er naturligvis meget glade for at modtage prisen som Årets Brugtbil med SEAT Leon. Det betyder meget for os og for vores brand. SEATs biler er faktisk ret så prisfaste, og det betyder noget for danskerne, at de kan regne med, at en SEAT har en høj værdi, når den skal sælges,” siger Christian Kynding.

Han har store forventninger til, at titlen som Årets Brugtbil 2020 vil få endnu flere danskere til få øjnene op for det spanske bilmærke, og at det vil sætte yderligere skub i salget af såvel brugte som nye SEAT biler.

“I øjeblikket oplever vi meget positiv omtale af vores nye SEAT Leon, og med denne pris til vores tidligere Leon synes vi, at det binder de to biler smukt sammen. Det vil da være dejligt, hvis vi kan se en øget søgning på vores brugte biler og måske en afsmittende effekt på salget af de nye. Det vil i hvert fald hjælpe med til at øge vores markedsandel de kommende år og understreger på en fin måde, at SEAT leverer sporty biler af høj kvalitet til danskerne og det endda til en overkommelig pris,” understreger Christian Kyndig.

Finalerundens resultat, Årets Brugtbil 2020:

SEAT Leon, årgang 2012-2020, 130 point, 6 førstepladser

KIA Ceed, årgang 2012-2017, 130 point, 4 førstepladser

BMW 3-serie, årgang 2012-2019, 115 point

Mercedes-Benz A-klasse, årgang 2012-2018, 70 point

ŠKODA SUPERB, årgang 2014 og frem, 65 point


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk